Het kamerkoor voor oude muziek in 's-Hertogenbosch


 
 

 


Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze concertplanning, meldt u aan via 'contact@capelladucis.nl' onder vermelding van "concertinformatie". Dan krijgt u via de mail tijdig bericht van dag, locatie en entreeprijs. U kunt ook via Facebook op de hoogte blijven. 

LUX!
Onder deze titel geven kamerkoor voor oude muziek Capella Ducis en De Stadspijpers van ‘s–Hertogenbosch een gezamenlijk kerstconcert  op zaterdag 16 december in de H. Antonius Abt kerk in Bokhoven.
Kerstmis is het feest van het licht, ‘Lux’ in het Latijn, en dat licht wordt in ons programma in allerlei toonaarden bezongen. Het kerstverhaal is veelzijdig: zwangerschap en geboorte, sterren, de herders, maar ook de kindermoord door Herodes. Deze variatie vindt u terug in het repertoire van dit concert. Capella Ducis zingt verstilde en uitbundige advents- en kerstmotetten van oude meesters uit Renaissance en Barok. Maar ook hedendaagse componisten komen aan bod. Ook voor hen is het kerstverhaal van meer dan 2000 jaar oud nog steeds een inspiratiebron.
We laten bovendien horen hoe bekende kerstliederen klinken als deze met de originele instrumenten uit de 16e eeuw worden begeleid door de Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch.
Wij nodigen u van harte uit bij deze sfeervolle opmaat tot Kerstmis!

Datum:
16 december 20.15 uur
Locatie:
Bokhoven,  H. Antonius Abt kerk.
www.parochiebokhoven.nl
(met links naar drone- en filmbeelden van de kerk)
Uitvoerenden:
Capella Ducis, het oude muziekkoor van ’s-Hertogenbosch o.l.v. Frans van de Loo
De Stadspijpers van ’s-Hertogenbosch o.l.v. Willem Gerritsen
www.stadspijpers.nl
Entree:
Vrijwillige  bijdrage contant of via QR-code.
Reserveren wordt geadviseerd ivm beperkt aantal plaatsen. Reserveren@capelladucis.nl


Affiches van een paar van onze vorige concerten.