Het kamerkoor voor oude muziek in 's-Hertogenbosch

Capella Ducis is het kamerkoor voor oude muziek uit ’s-Hertogenbosch. Wij zingen muziek uit de renaissance en de barok, met uitstapjes naar nieuwer werk. Meestal is het 4-, 5-, of 6-stemmig a capella, maar incidenteel werken wij ook samen met instrumentalisten. We proberen vaak niet zo bekende, maar daarom niet minder mooie, muziek onder de aandacht te brengen.

Het koor bestaat op dit moment uit 24 leden. Om deze muziek te kunnen zingen hebben we een evenwichtige verdeling over de stemgroepen nodig. Daarom is uitbreiding met 3 à 4 leden heel welkom. Er is ruimte in alle stemgroepen.
Heb je interesse in oude muziek, en wil je graag muziek uit de Renaissance en vroeg barok zingen, neem dan contact met ons op.
Wij geven elk jaar minstens één concert in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Meestal vindt er een tweede concert ergens anders in de omgeving plaats, soms uit eigen initiatief, vaak ook op uitnodiging. Zo vaak als mogelijk nemen we deel aan plaatselijke culturele evenementen, zoals de St. Jansdag of Open Monumentendag en het koor bezocht Perugia in Italië en Nevers in Frankrijk in het kader van een kooruitwisseling.
Je kunt ons ook boeken voor een concert of andere muzikale happening ; we hebben o.a. samen gezongen met het Nederlands Blazers Ensemble en een opname van ons is gebruikt voor een Hollywood film.