◄ Terug

Splendore Veneziano

Concerten 
 
07 10 2017 20:00 - 22:30
Grote of Barbara kerk, Culemborg   |   Culemborg, Nederland

Splendore Veneziano

450 jaar geleden werd Claudio Monteverdi geboren. Zijn werk heeft een grote rol gespeeld in de overgang van de Renaissance naar de Barok. Maar zijn stijl is natuurlijk niet uit de lucht komen vallen. In dit programma besteden wij aandacht aan zijn illustere voorgangers in de San Marco in het rijke Venetië van de 16e en vroege 17e eeuw. Grootheden als AdriaenWillaert en Giovanni Gabrieli bedachten en ontwikkelden voor deze kerk met zijn imposante akoestiek, grootsemeerkorige koormuziek. Ook de muziek van Willaerts leraar, Mouton, en van Cypriano de Rore en Andrea Gabrieli komt aan bod. En van Monteverdi zelf klinken er maar liefst vijf werken, waaronder delen uit zijn beroemde Maria Vespers.

Om deze bijzondere muziek ten gehore te brengen is een groot koor nodig. Daarom hebbevocaal ensemble Marcantus uit Culemborg en kamerkoor voor oude muziek Capella Ducis uit ’s-Hertogenbosch voor dit concertde krachten gebundeld.In deze muziek speelden blazers een grote rol. Het professionele renaissance blaasensemble Capella del Arte o.l.v. NorbertKunst zal datuitgebreid laten horen. 

Het geheel staat onder leiding van Paul Bocken en Frans van de Loo.

Kaarten verkrijgbaar aan de zaal. Entree 15 euro (12,50 CJP en Pas65+)
Mogelijkheden reserveringen en voorverkoop:
- u kunt kaarten t/m 6 oktober reserveren via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kaartjes worden klaargelegd bij de kassa)
- u kunt kaarten in voorverkoop (zelfde prijs) verkrijgen via één van de koorleden.


Websitehttp://koor-marcantus.nl/
AdresGrote Kerkstraat 4, 4101 CB Culemborg, Nederland

Download
 

Kaart


 

Alle datums

  • 07 10 2017 20:00 - 22:30

logo capella ducis